1. Beste verwarmingsketel

Er bestaan verschillende verwarmingsketels, maar welke ketel is nou de beste keuze voor jou? Dit is waarschijnlijk wel een vraag die je jezelf stelt als jij op zoek bent naar een nieuwe ketel.

Want naast dat je een goedkope ketel wilt kopen wil je ook nog eens dat de ketel:

2. * het huis goed verwamt* maandelijks weinig energie verbruikt* weinig onderhoud nodig heeft* weinig reparaties nodig heeft* een lange levensduur heeft* het huis snel verwarmd

* mogelijk ook het water verwarmt (en hoe lang het water warm blijft en hoe snel het water warm wordt)

Gelukkig worden er wat dat betreft meerdere consumenten onderzoeken gehouden. Op deze manier kun jij alvast een idee krijgen van welke ketels goed zijn en welke ketels minder zijn qua kwaliteit.

3. Ketel kopen, wat heb je nodig?

Om te weten wat een goede ketel voor jou is, is het erg belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. Wat kun je bijvoorbeeld besteden aan een HR ketel? Vind je het erg belangrijk dat een ketel snel het huis verwarmd, of maakt het je niet uit dat je 10 minuten langer moet wachten voordat het een beetje goed warm wordt in huis? Vind je het belangrijk dat een ketel erg zuinig is? Wat voor ketel wil je kopen? Een HR ketel of een combiketel? Kijk dus niet alleen naar een ketel die het beste uit een bepaalde test komt, maar kijk er in eerste instantie naar, naar waar je naar op zoek bent. Pas aan de hand hiervan kun je een selectie in ketels gaan maken.