1. Combiketel

Een cv ketel een Centrale Verwamrings ketel, is het onderdeel van een centrale verwamingsinstallatie. Deze installatie zorgt er voor dat er warm water is waarmee de verblijven in een pand verwarmd kunnen worden.

Een combiketel zorgt tevens voor het warme tapwater in een woning.

Een combiketel kan dus zowel het huis verwarmen als ook voor warm water uit de kraan zorgen.

2. Hoe werkt een combiketel

Een combiketel werkt meestal op aardgas of op stookolie. Door middel van een brander wordt het water verhit in een gesloten systeem. Door een circulatiepomp vindt er circulatie van het warme water plaats in het systeem. Tevens is een ketel aangesloten op een rookafvoerkaneel of een schouw. Door deze afvoer kan het rookgas afgevoerd worden. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de keteltemperatuur.

3. Modellen van combiketels

Er zijn meerdere modellen van combiketels te koop. Bij het kopen van een combiketel kun je op meerdere prestaties en kenmerken letten. Zo is de ene combiketel zuiniger dan de andere. Verder is er natuurlijk ook verschil qua aankoopprijs. Kijk verder ook naar andere zaken, zoals garantie en dergelijke. Per producent en winkel waar je een combiketel koopt kunnen deze zaken nogal verschillen. Als je met al deze punten rekening houdt kun je tot een goede conclusie komen over welke combiketel voor jou het beste is.

4. Het kopen van een combiketel

Je kunt combiketels gewoon in de winkel kopen, maar het is tegenwoordig ook heel gemakkelijk om een combiketel via het internet te kopen. Er bestaan meerdere webwinkels in cv en combiketels en ook gewone winkels geven de mogelijkheid om ketels via het internet te bestellen.