1. Cv ketel huren

Een cv ketel kun je nodig hebben in huis. Als je bijvoorbeeld graag warme kamers hebt of een warme douche, dan is een cv ketel toch wel erg handig.

Net zoals een huis kun je er voor kiezen of je een cv ketel koopt of dat je een cv ketel huurt. Zowel huren als kopen heeft voor- en nadelen.

2. De voordelen van het huren van een cv ketel

Een cv ketel huren kan een erg slimme beslissing zijn. Ten eerste heb je al niet te maken met de hoge aanschafprijs. Vooral voor mensen die het niet breed hebben kan dit al 1 reden zijn om te gaan huren in plaats van een cv ketel te kopen. ten tweede krijg je ook niet te maken met reperatie- en onderhoudskosten en deze kosten kunnen soms ook hoog uitvallen.

3. Kosten aan het einde van de rit

Een cv ketel kun je al huren voor 25 euro per maand. Stel dat je met deze cv ketel als je hem koopt 10 jaar kunt doen, dan ben je dus aan huurkosten zo’n 3000 euro kwijt.

Het ligt er dan aan wat je voor deze cv ketel zou moeten betalen, hoe duur de installatiekosten zijn en wat de gemiddelde onderhoudskosten zijn om te kunnen inschatten of huren of kopen de beste optie is.

4. Op zoek naar de prestaties van een cv ketel

Om dus een goede inschatting te kunnen maken is het belangrijk om te weten hoe een cv ketel presteert. Hoe lang gaat deze ketel mee? Heeft de ketel veel onderhoud nodig? Moet de ketel vaak gerepareerd worden? Op basis van deze gegevens kun je redelijk uitrekenen wat je aan totale kosten kwijt zou zijn als je de cv ketel koopt en of dit duurder of goedkoper is dan een cv ketel huren.