1. HR ketels

HR ketels, oftewel Hoof Rendement ketels, is eigenlijk een naam die nog stampt uit de tijd dat de HR ketel net werd geïntroduceerd.

Dit waren namelijk ketels die een hoger rendement hadden dan de huidige ketels die er toen de tijd waren. Tegenwoordig zijn er bijna alleen nog maar HR ketels en is de term dus een beetje gedateerd.

Doordat de HR ketels beter met de energie en het verbruik omgingen hadden deze ketels dus ook een hoger rendement. En dit is natuurlijk voordelig voor de mensen. Het is goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu.

2. Een nieuwe HR ketel kopen

Als je op zoek bent naar een nieuwe HR ketel, dan zijn er meerdere aspecten waar je rekening mee wilt houden, namelijk:

3. * aanschafprijs* energieverbruik* garantie* service van de zaak* verwachte onderhoudskosten* gemiddelde levensduur* vermogen* inhoud

Aan de hand van deze factoren kun je redelijk inschatten welke aankoop voor jou de beste zal zijn.

4. Kopen of huren?

Naast dat je een HR ketel kunt kopen, kun je er ook voor kiezen om een HR ketel te huren. Het huren van een HR ketel kan vooral een mooie oplossing zijn als je krap bij kas zit. De aanschaf van een HR ketel is namelijk nogal een grote aanschaf, je bent al snel meer dan 1000 euro kwijt en als je hier het geld niet voor hebt, dan is het huren van een HR ketel dus een mooi alternatief. Bovendien heeft huren als voordeel dat de reparatie en onderhoudskosten niet voor jou zijn. Kopen heeft meestal weer als voordeel dat aan het einde van de rit het kopen van een HR ketel goedkoper is dan het huren van een HR ketel. Het is al mogelijk om een HR ketel te huren voor nog geen 30 euro per maand.