1. Hr ketel huren

De HR ketel is momenteel die ketel die het meest gangbaar is en het vaakst gebruikt wordt in Nederland. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe CV ketel, dan ligt het dus voor de hand dat je op zoek gaat naar een HR ketel.

Maar ga je nu een hr ketel huren of kopen? Wat is de voordeligste optie? Wat is de beste optie in jou situatie? Zowel kopen als huren heeft natuurlijk voor- en nadelen.

2. De hr ketel

Een HR ketel, een hoog rendements ketel, is een verwarmingsketel die op aardgas werkt. Ten opzichte van een conventionele gasketel heeft een hr ketel een hoger rendement. Een hr ketel heeft een hoger rendement door de condensatie van waterdamp in de rookgassen.

3. Waarom een hr ketel huren?

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom iemand een hr ketel zou huren in plaats van kopen. Dit is bijvoorbeeld al het geval bij iemand die krap zit qua geld. De aanschaf van een hr ketel kan dan simpelweg te veel geld zijn. Als je geen duizend euro te besteden hebt dan houdt het op, dus moet je wel gaan huren. Het huren van een hr ketel is al mogelijk voor minder dan 30 euro per maand. Tevens heb je bij het huren van een hr ketel geen last van reparatie en onderhoudskosten. Je weet dus standaard wat je elke maand moet betalen en je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Verder is het een kwestie van uitbereken of het kopen of huren van een ketel over de jaren heen de beste optie is. Over het algemeen is het kopen van een hr ketel goedkoper als deze langer dan 10 jaar meegaat.