1. Installatie van een centrale verwarming

Tegenwoordig zijn veel huishoudens voorzien van een centrale verwarming om het huis op te warmen en het huis te voorzien van warm water. Huizen zonder centrale verwarming kunnen deze ook aanschaffen wanneer ze hiervan gebruik willen maken. Wanneer men een centrale verwarming aanschaft zal deze echter ook aangelegd moeten worden. Dit kan men zelf doen maar is doorgaans niet aan te raden. Wel kan men hiervoor een installateur benaderen die de centrale verwarming voor u kan installeren. Dit scheelt u niet alleen een hoop werk maar op deze manier bent u ook verzekerd van een goede aanleg.

2. Het vervangen van een centrale verwarming

Het kan voorkomen dat uw centrale verwarming moet worden vervangen. Het vervangen van een centrale verwarming is ongeveer net zo lastig als het installeren van een centrale verwarming dus ook voor dit klusje raden we u aan om een expert bij te halen. Een installateur kan net als het installeren van een centrale verwarming ook de centrale verwarming verwijderen en dus vervangen.

3. Centrale verwarming

Een centrale verwarming bestaat onder andere uit een CV-ketel. De levensduur van een CV-ketel ligt doorgaans rond de 15 jaar, waarna deze vaak aan vervanging toe is. Het kan zijn dat uw CV-ketel het na 15 jaar nog steeds doet maar de kans op noodzakelijke reparaties neemt aanzienlijk toe wanneer deze ouder wordt. Daarnaast is de kans groot dat deze reparaties erg duur gaan zijn.

4. Ketel defect

Wanneer uw ketel defect geraakt doordat deze oud is zit u zonder warm water en dat kan nogal eens erg vervelend zijn. Dit kunt u voorkomen door de ketel te vervangen na ongeveer 15 jaar. U kunt voor het vervangen van uw CV-ketel het beste enkele offertes aanvragen zodat u een goede indruk krijgt door welke installateur u het beste de vervanging kan laten uitvoeren.

5. Nieuwe CV ketel kiezen

Wanneer u uw CV-ketel laat vervangen dan zult u vaak een nieuwe CV-ketel moeten uitzoeken. Aangezien een CV-ketel vaak zo’n 15 jaar meegaat zal uw nieuwe CV-ketel doorgaans niet dezelfde zijn als die u al had. Daarom kunt u online vaak een test doen waar u een goed inzicht krijgt over welke CV-ketel voor u meest geschikt is. In zo’n test geeft u enkele antwoorden op wat simpele vragen waarna u een overzicht krijgt van meest geschikte CV-ketels voor uw woonsituatie.