1. Uw CV-ketel onderhouden

Wanneer u een CV-ketel heeft in uw woning is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Het kan namelijk behoorlijk vervelend zijn om zonder verwarming te zitten en/of zonder warm water, zeker in de winter. Daarom is het belangrijk dat u uw CV-ketel goed onderhoudt. U kunt dit zelf doen maar het is verstandig om dit uit te besteden aan een installateur die uw CV-ketel in topconditie houdt. Wanneer u dit ieder jaar laat doen zult u weinig tot geen problemen ervaren met uw CV-ketel.

2. Zelf uw CV-ketel onderhouden

Zoals gezegd kunt u ook zelf uw CV-ketel onderhouden. Dit is echter geen makkelijke bezigheid dus is het handig om gebruik te maken van enkele tips.

3. Tips voor cv onderhoud

Zo zit er op elke CV-ketel een ketelthermostaat waarmee de temperatuur van het verwarmingswater wordt geregeld. Deze is bij wat oudere ketels afgesteld op negentig graden. Het is verstandig om deze temperatuur niet te veranderen aangezien de ketel dan zichzelf blijft aan en uitschakelen, hetgeen veel energie kost.

Daarnaast staat het tapwater van de CV-ketel vaak op tachtig graden. Dit kunt u wat naar beneden afstellen om zodoende wat energie te besparen. Let hierbij wel op dat u de temperatuur niet onder de zestig graden komt want dan geeft u de legionella bacterie de mogelijkheid om zich te vermenigvuldigen. Hierdoor is het mogelijk dat men een vorm van longontsteking oploopt, hetgeen natuurlijk te allen tijden voorkomen moet worden.

4. Mechanische ventilatie

Wanneer u een mechanische ventilatie heeft geïnstalleerd in uw huis is het verstandig om regelmatig de luchtfilters te vervangen. Daarnaast is het handig om de leidingen regelmatig te controleren op lekken. Wanneer u dit allemaal te lastig vindt of teveel werk dan kunt u natuurlijk altijd een installateur inschakelen.

5. Jaarlijks onderhoud is goed voor uw CV-ketel

Als het gaat om het onderhoud van uw CV-ketel dan is het goed wanneer u hier elk jaar naar laat kijken door een installateur. In een jaar kan er namelijk veel gebeuren en wanneer er iets mis is of dreigt mis te gaan dan is het noodzaak dat hier snel een installateur bij komt om het te repareren dan wel te voorkomen.

Met een onderhoudscontract cv ketel bent u van vele problemen af.

6. Jaarlijkse cv keuring

Wanneer u uw CV-ketel niet op jaarbasis laat onderhouden dan kunnen kleine mankementen zich ontwikkelen tot grote problemen en dan is de kans aanwezig dat de complete installatie vervangen moet worden.