1. Een CV ketel en onderhoud

Aan een CV ketel zit onderhoud verbonden. Zeker als u huis gekocht heeft of wilt gaan kopen is dit belangrijk om over na te denken.

Een CV ketel is belangrijk in een huis, het zorgt voor warmte in de vorm van verwarming, maar ook verwarmt het bijvoorbeeld uw water. Als uw CV ketel kapot gaat, brengt dit hoge kosten met zich mee.

Als u uw CV ketel goed blijft onderhouden, is het risico op een defect veel minder groot, maar er zijn ontelbaar veel mensen die helemaal geen verstand hebben van een CV ketel. Een oplossing is dan om een onderhoudscontract op uw CV ketel af te sluiten.

2. Onderhoudscontract CV ketel

Als u een onderhoudscontract op uw CV ketel afsluit, dan betaalt u een maandelijks bedrag aan de leverancier van uw CV ketel. In ruil daarvoor bent u verzekerd tegen defecten, ook ’s nachts in weekenden en op feestdagen. Bovendien komt een monteur van uw leverancier van uw CV ketel regelmatig langs om onderhoud te plegen, zodat de CV ketel minder snel kapot gaat en u langer plezier heeft van uw CV ketel. Zeker als u totaal niet technisch aangelegd bent, maar wel graag lekker warm wilt douchen, is dit een ideale oplossing. Onderaan de streep lijkt het misschien alsof u meer kwijt bent, maar u hoeft geen reserve bedrag achter de hand te houden voor het geval uw CV ketel kapot gaat. Een onderhoudscontract op uw CV ketel is daarom erg handig en verstandig.