1. Reparatie verwarmingsketels

Waarschijnlijk heb jij het ook wel een keer meegemaakt. Je staat lekker onder de douche en op een gegeven moment komt er geen warm water meer uit. En er komt ook geen warm water meer uit de kraan en de verwarming houdt er mee op.

Onwijs vervelend natuurlijk, zeker tijdens de koude wintermaanden.

Als dit het geval is dan zit er helaas niks anders op dan de verwarmingsketel te laten repareren. Of je moet een nieuwe ketel kopen, maar dit is vaak niet nodig.

Maar hoeveel kost zo’n reparatie nou en kun je het misschien ook zelf repareren? En hoe lang moet je het zonder verwarming en warm water doen?

2. Bekijk je contract nog eens goed door

Als je pas net een nieuwe ketel hebt is het best goed mogelijk dat je nog geen geld hoeft te betalen voor de reparatie. Vaak zit er bijvoorbeeld een bepaalde garantie aan vast. Als de reparatie dan bijvoorbeeld al in het eerste jaar plaats moet vinden dan hoef je dus geen reparatiekosten te betalen. Ook wanneer je een cv ketel huurt hoef je geen reparatiekosten te betalen. Bij het huren van een ketel betaal je alleen de maandelijkse huur. Alle onderhouds- en reparatiekosten zitten hierbij inbegrepen.

3. Kosten voor reparatie van de ketel

Het is erg lastig om te zeggen wat je kwijt zult zijn aan de reparatie van de verwarmingsketel. Het ligt heel erg aan de oorzaak van het niet werken van de ketel. Hoeveel werk heeft een installateur hier aan? En moeten er bepaalde onderdelen worden vervangen? En door welk bedrijf laat je de reparatie uitvoeren?

Goed onderhoud van de ketel verkleint de kans op het moeten uitvoeren van reparaties aan de ketel. Een onderhoudsbeurt kost vaak tussen de 25 en 50 euro, afhankelijk van de soort ketel en het bedrijf dat het uitvoert.